Inspiration

Här visar jag bilder på några projekt jag arbetat med.

Bilder före och efter.


Styling av sovrum.

Renovering av gotlandsgård. Kök. Badrum. Vardsgsrum

Renovering och inredning av Gotlandsgården i Buttle.
Väggen mellan kök och dåvarande vardagsrum revs ner för att skapa ett öppet stort och välkomnande kök med lounge area vid den vackra kaminen. Kaminen är från Royal Viking och är en Gjutjärnskamin byggd i Originalutförande från 1800-talet . Den lilla Öppningen mot det blivande vardagsrummet breddades så att pardörrar kunde sättas in. Nu har hela  nedervåningen blivit en plats för trevliga middagar och umgänge där många får plats.
Badrummet blev också större och fick en vacker och tidsenlig inredning. Skivan till fönsterbänk och badrumskomoden har gjutits i betong. Badrumskomoden är en omgjord byrå. Tapeten är från William Morris.

Efter

Före


Renovering av badrum

Efter renovering. Badrums komoden har jag gjort av en vacker gammal byrå. Toppskivan är målad som marmor och lådorna är ursågade så att det gick att placera en handfat i. På väggen satte jag upp en gammal fin spegel som jag målat ramen på. Som spegelbelysning över komoden blev det två vackra kupade vägglampor. Väggarna är kaklade med den klassiska fasade plattan Metro. I badrummet står även en vacker antika rakspegel med ljuslampetter I mässing. Även den har jag målat i en vacker matchande svart kulör. Jag skulle nästan kunna bo i detta badrum 😅😊. 

Före renovering 


Marmorering av sängbord

Sängborden var fanerskadade på toppskivan så då passade det snyggt med en marmorering. Nu ser det ut som en stenskiva på. 


Förvandling av bokskåp Flickrum

Så här fint fick en skolflicka sitt ”nya” rum. Behovet var en stor och rymlig säng trots det långsmala utrymmet.  Lösningen blev en platsbyggd säng som fungerar både som soffa och säng då bredden är 110cm bred. Under sängen finns stort utrymme för förvaring med hjulförsedda lådor. Längst långsidan fästes ett veckat dekorativt tyg som höjer mysfaktorn och döljer lådorna.Väggarna tapetserades i en gråblommig tapet. En antik gammal chiffonje fick nytt liv och målades grå och svart. Denna möbel passar både till skrivbord och byrå med massor av bra förvaring. Detta lilla rum blev plötsligt mycket rymligare och inbjudande. Matchande kuddar och plädar en mysig matta och ett litet sidobord ställdes på plats. Några tavlor och en söt lampa ...å ja någon liten nalle fick vara kvar... Nu är rummet inrett till en glad och nöjd tjej.

Litet kontor

Det lilla skrymslet under trappan var tidigare en lekhörna. Nu behövdes ett litet kontor. Väggarna i trapphallen tapetserades i ett tidstypiskt mönster för att passa ihop med husets karaktär. En äldre sekretär passade perfekt som skrivbord och praktiskt med alla små lådor och fack till pennor å papper mm. Under trappan finns mer utrymme för förvaring. För att få det mer ombonat och en känsla av att sitta lite avskilt placerades en matta vid platsen och några tavlor grupperades på väggen intill. För att få bra och tillräcklig belysning ställdes en justerbar lampa på sekretären. Den lilla kontorshörnan blev ett mysigt "rum" i trapphallen.

Före

Efter


Sonjas Salong

Stallarholmen

Före
När jag först besökte lokalen var den mörk och tråkig. Här behövdes en omfattande renovering för att tillgodose kundens behov och önskemål. 
Jag föreslog att entrén skulle flyttas till den andra delen av lokalen. Där kunde salongens kunder slå sig ner i en fåtölj och läsa en tidning medan det väntar. 
Golvet var mörkt och tråkigt med stora klinkerplattor. Här behövdes ett ljusare golv som dessutom var tåligt. Ett ljusgrått laminat fick bli salongens nya golv. 
Sonja ville gärna ha en turkos fondtapet med en lyxig känsla på väggen där frisörstolarna skulle stå. Den vackra tapeten Kashgar från Designers Guild blev perfekt! 
För att få en mer ombonad och lyxig känsla valdes sammetsgardiner som hängdes ända från tak och ner till golvet. Två söta fåtöljer i sammet placerades framför kassadisken också de i en blå/turkos färg. 
Kassadisken var förut mörk i terrakottafärgad tegel med en bänkskiva av betong. För att passa in blev bänkskivan målad i en svart blank kulör och teglet målades vitt. Över disken till höger kommer tre svarta lampor i svart smide grupperas.(ej med på bild)
Vid den "nya" entrén fanns det en innbyggd hylla med ett plåttak. Nu behövdes väggen flyttas så att den nya entrén skulle bli genomförbar. Plåttaket fick vara kvar men målades i samma svarta kulör som bänkskivan. Under plåttaket ställdes hyllor för exponering av varor. 
Sonja älskar blommor och har prytt salongen med vackra orkidéer och andra fina växer. 
Nu är salongen klar och Sonja önskar både nya och gamla kunder varmt välkomna! 


Moodboard
Efter

Möbelrenovering

Målning av skåp.

Så här fint blev skåpet jag målade åt en kund. Perfekt i ett pojkrum!


Kök med lantlig charm

Det förut så mörka och trista köket blev ljust och trevligt efter renovering. Luckor och skåp målades vita. Några skåp togs bort för att få in mer rymd och ljus. Öppna hyllor platsbyggdes och vedspisen flyttades. Fasade svarta kakelplattor sattes upp och pärlspont fick pryda resterande väggar runt köksinredningen.
Före

Efter

Ett gammalt vackert bord med stolar har fått en ny färg och omklädda stolsdynor. Armaturerna över bordet centrerades och hängdes i två olika höjder mitt över bordet. Väggen över pärlspontenen fick en vacker och exklusiv tapet i brunt och beiga toner. Jag hade gärna placerat en matta i ett grövre material typ hampa under bordet för att binda ihop matgruppen och skapa lite mer mysfaktor.
Jag använder gärna gamla renoverade möbler när jag inreder. Det ger en mer unik och personlig känsla till ett hem. Dessutom får du bättre kvalité och en unik möbel. Genom att återanvända äldre möbler bidrar vi i längden också till en bättre miljö.

Liten hall

Den lilla hallen fick en vacker och praktisk hylla med krokar i tidstypisk design. Då hallen är mycket liten fick en väggmonterad fällbar sittplats bli den givna lösningen. Ett litet konsolbord målades svart och en vacker spegel placerades på väggen. Efter målning, tapetsering och nytt golv blev hallen både praktisk och välkomnande.
Före

Efter


Renovering och styling av barnrum

Målning av tak, golv och snickerier/ möbler. Väggen är tapetserad med Duro "Stockholm".

Golv och tak var i obehandlad furu och målades först med en spärrfärg för att förhindra gula genomslag. Slutmålades sedan med golvfärg och takfärg.

Golvsockeln höjdes genom att sätta en list en bit upp på väggen och målades sedan vit.

Våningssängen fick en matt åskgrå kulör och den vackra gammal dörren till garderoben blev målad i samma färg.


Före

Efter


Renovering och styling

Mörkt och trist blev ljust och inbjudande!

Möbelrenovering

Förvandling av ett italienskt litet skåp. Målad först vitt och sedan färdigstrykt med grå kulör.(Alla möbler målas för hand med pensel.) Skåpet slipades på lister och detaljer för att få en sliten patina. Innanför dörrarna är skåpet målat i en ljus grå kulör.


Renovering av antik skänk

Vacker 1800-tals skänk /skåp med original beslag och tillhörande nycklar. Målad med pensel i en matt svart kulör. Insidan är målad grå.

Styling av lägenhet inför försäljning.

Före

Efter

Före

Efter

Före

Efter

Renovering och målning av 1800-tals byrå.

Alla möbler jag målar är penselmålade!

Bild före och efter.


Renovering av en vacker skänk.